Afrika

Mijn liefde voor het Afrikaanse continent is groot. Ik hou van de natuur in de nationale parken. Ik geniet van de dieren, het geluid van de wind door de bomen. Het geluksgevoel dat ik ervaar als ik in de brandende zon op de Afrikaanse savanne ben, vind ik nergens. Maar ik hou ook van de chaos in de grote steden, de vriendelijkheid van de mensen die je overal treft. Hun flexibiliteit, hun doorzettingsvermogen en creativiteit om altijd weer van niet iets te kunnen maken.

Vanuit mijn werk als consultant bij diverse (ontwikkelings)organisaties ben ik sinds 2004 in veel landen van Afrika geweest en heb ik daar gewerkt. Zo was ik betrokken bij de ontwikkeling van duurzaam toerisme in Zambia. Heb ik in Kenia gewerkt aan vergroening door het graven van geulen en gaten in zeer droge gebieden. Was ik in Niger, Ethiopië en Kenia op verschillende werkbezoeken, toen ik woordvoerder van  minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking was. 

In 2015 verhuisde ik voor vijf jaar naar Tanzania, waar ik betrokken was bij verschillende projecten. Ik werkte mee aan het verwijderen van strikken in de Serengeti. De lokale bevolking vangt hiermee gnoes en andere wilde dieren om op te eten. Ook plantte ik ruim 10.000 bomen rondom ons hotel. Hierdoor ontstaat een veilige corridor voor de zwarte-witte franjeaap van ons hotel van en naar Arusha National Park.

Vanuit mijn bedrijf Good Safari organiseer ik reizen naar dit prachtige land. Ons hotel Arusha Villa is vaak het startpunt en eindpunt van een onvergetelijke safari.

Tijdens onze jaren in Tanzania heb ik vele blogs geschreven over ons leven in Tanzania. Momenteel werk ik aan een boek over dieren in Tanzania.