Dierenrechten

De Vakbond voor Dieren streeft naar arbeidsrechten voor werkende dieren. Ik ben oprichter en voorzitter van deze stichting. Ik geef lezingen over dit thema en werk aan een boek ‘hoeveel vakantiedagen heeft een varken‘. Wetenschappers van verschillende universiteiten ondersteunen het streven naar arbeidsrechten. Kijk hier voor onze samenwerking met Caring Farmers.

Ik sprak in oktober 2022 onder andere op het congres van de Dierencoalitie, op het congres van DierMensstudies, op het congres van Caring Farmers, op een symposium van de Universiteit van Wageningen en op een bijeenkomst van de Partij voor de Dieren, afdeling Den Haag. 

Mail me als je hier meer over wilt weten! 

Tijdens de verkiezingen van 2021 werkte ik met de Dierencoalitie aan de website wieisjouwdierenkandidaat.nl. Deze campagne was een groot succes op social media en werd door alle 19 leden van de dierencoalitie gesteund. 

Ik adviseerde ProVeg Nederland op het terrein van bestuurlijke professionalisering.

In 2002 was ik nauw betrokken bij de oprichting van de Partij voor de Dieren. In 2003 werd ik de eerste directeur van de het partijbureau in Amsterdam. Sindsdien ben ik altijd betrokken gebleven bij dierenwelzijnsonderwerpen, zowel privé als zakelijk.

Ik ben ruim 35 jaar vegetariër en sinds 2013 veganist.